HR  EN

BJESNILO

28/01/2015 medijski projekt / audio projekt / video projekt

A kada psi pobjesne, budite ljudi, volite pse.

BJESNILO

Glazbeni video BJESNILO u izvedbi MONTAЖ$TROJA fragment je multimedijalnog projekta A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?.

BJESNILO je nastalo na citatima edukativnog dokumentarnog filma o bjesnoći snimljenog 1978. godine te pjesme "Psi" beogradske glazbene skupine U škripcu koja iz 1982. godine.

U dokumentarnom filmu bjesnilo je opisano kao neizlječiva bolest koja ne poznaje državne granice. Ona je stalna opasnost za ljude i za životinje i na nju se ne može djelovati ni jednim do sada poznatim sredstvom. Tematizirajući nazigled iskorijenjene opasnosti ali i strahove od epidemiološke katastrofe, MONTAЖ$TROJ glazbenim videom BJESNILO otvara prostor za razmišljanje o različitim oblicima bjesnoće u suvremenom svijetu. 

FOTOGRAFIJE

 

VIDEO

  • BJESNILO
 

IZVEDBENI PODACI

Režija i umjetničko vodstvo: Borut Šeparović / Glazbena produkcija: Borut Šeparović i Konrad Mulvaj / Izvedba: Buga Klara Blanuša, Andreja Dodig, Nataša Mihoci, Konrad Mulvaj, Ante Perković / Kamera i montaža: Dejan Oblak / Grafičko oblikovanje: Konrad Mulvaj / Hvala: Andras Urban/ Izvori: Aleksandar Vasiljević: PSI (U Škripcu - Godine Ljubavi, PGP RTB, ‎1982.); Dr Radovan L. Pavlović: BESNILO - Stalna opasnost za ljude, domaće i divlje životinje (Veterinarski institut Novi Sad 1978.)