ENJOY MONTAЖ$TROJ FEATURING “ZBOR MALIH LJUDI”

Pozivamo vas na glazbeno-kazališni performans MČŽPC na kojem će premijerno biti izveden repertoar borbenih pjesama za početak 21. stoljeća.

Pozivamo vas na glazbeno-kazališni performans MČŽPC na kojem će premijerno biti izveden repertoar borbenih pjesama za početak 21. stoljeća.

U »Zboru malih ljudi« okupili smo 40-ak srčanih članova među kojima su Starci, Lezbe, Crnci, Djeca, Žene, Srbi, Radnici… Sve nas povezuje činjenica da se ponekad prepoznajemo u floskuli »mali čovjek«. Povezuje nas i činjenica da želimo prijeći crte koje nam društvo nameće. Mi smo takozvana »tiha većina« u našem društvu. A sada ćemo postati bučni. Ujedinit ćemo svoje glasove u pjesmama politički nekorektnog sadržaja. Uz elektronske plesne ritmove i distorzirane gitare pokušat ćemo dići publiku na noge da zapjevaju i zaplešu s nama.

U našem performansu MČŽPC istražit ćemo može li pop glazba u današnje vrijeme postati oruđe izravnog poticanja na društvene promjene. Ili ona, kao i kazalište, nudi samo lažna obećanja o društvenoj promjeni i revolucijama koja ostaju samo dio umjetničkog imaginarija.

Okvir našeg multimedijalnog projekta razgovori su s raznim interesnim skupinama našeg društva. U sustavu u kojem smo prisiljeni boriti se svatko sam za sebe, zanimalo nas je možemo li prevladati pojedinačne interese u korist zajedničkih. Možemo li crte koje nas ograničavaju preći kao pojedinci ili tek kada spojimo ruke i zakoračimo zajedno? Video izvještaje razgovora s tim skupinama objavili smo na službenoj stranici projekta na adresi http://mali.covjek.montazstroj.hr/.

MONTAЖ$TROJ i »Zbor malih ljudi« nastupit će 14., 15. i 16. ožujka 2014. godine u Zagrebačkom centru za Nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u pretprodaji od 5. do 13. ožujka 2014. godine u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb). Svakodnevno radno vrijeme blagajne je od 17 do 20 sati.

Pozivamo vas: Zapjevajte i zaplešite s nama!

ENJOY MONTAЖ$TROJ!

Arhiva

Novosti