JAVNE IZVEDBE PROJEKTA “POLET MLADOSTI” U KOPRODUKCIJI MONTAЖ$TROJ-A

Projekt POLET MLADOSTI vraća nas u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija. Projekt POLET MLADOSTI ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas.

Vrijeme u kojem su masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih iskazivale zajedništvo i vjeru u budućnost davno je iza nas. Projekt POLET MLADOSTI vraća nas u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija. Projekt POLET MLADOSTI ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas.

Izvođački tim sastavljen je od balerine koja je sama sudjelovala u sletovima, od dvije plesačice čije su prve godine rođenja bile i posljednje godine socijalizma te od tri djevojke u dobi od 13 do 17 godina koje nikada do ovoga projekta nisu niti čule za riječ “slet“.

Projekt POLET MLADOSTI nastao je u produkciji Umjetničke organizacije Protunapad u koprodukciji s umjetničkim kolektivom MONTAЖ$TROJ. Rezultat projekta POLET MLADOSTI je plesni performans u koreografiji Nataše Mihoci i dramaturgiji Boruta Šeparovića. Javne izvedbe performansa dogodit će se 29., 30. i 31. siječnja 2014. godine s početkom u 20 sati u prostorima partnera projekta, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo.

Ulaz na performans je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svi zainteresirani obavezni su rezervirati svoje mjesto elektronskim putem na e-mail adresu poletmladosti@gmail.com ili telefonskim putem na broj 0993310101. Dodatne informacije i sadržaji projekta mogu se naći na Tumblr-u.

Arhiva

Novosti