MONTAЖSTROJ U 2021. GODINU ULAZI S OSVJEŽENIM VIRTUALNIM LICEM!

MONTAЖSTROJ WEB 3.0 digitalna je nadogradnja umjetničkog djelovanja kolektiva MONTAЖSTROJ, te donosi brojna funkcionalna i sadržajna poboljšanja.

MONTAЖSTROJ WEB 3.0 rezultat je redizajna, prilagodbe i optimizacije arhive umjetničkih projekata nastalih u proteklih 31 godinu rada, te nadogradnje novim funkcionalnostima i sadržajima kako bi stranica postala platforma prilagođena za umjetničko djelovanje u novonastaloj pandemijskoj situaciji.

Najveća novost je optimizacija, odnosno responzivni dizajn koji automatski prilogođava sadržaj za pregled na mobilnim telefonima i tabletima. Korisničko sučelje dizajnirano je u skladu s aktualnim trendovima. Redizajnirani izbornik i integrirana mogućnost pretrage stranice olakšavaju pristup informacijama o aktualnim i prošlim projektima umjetničkog kolektiva MONTAЖSTROJ.

Osim informacija o novim projektima, MONTAЖSTROJ WEB 3.0 sadrži obnovljenu i dopunjenu digitalnu arhivu u visokoj rezoluciji preko 70 projekata koji su nastali kroz više od 30 godina umjetničkog djelovanja MONTAЖSTROJA.

Uvedena je i nova funkcionalnost VEZANI SADRŽAJ koja omogućuje međusobno kontekstualno povezivanje raznovrsnih tipova sadržaja i projekata. Nova kategorija sadržaja pod nazivom BILJEŠKE, zamjenjuje i dopunjuje dosadašnji blog i nudi dodatan uvid u proces nastajanja naših projekata. Korisniku stranice time je omogućen pristup materijalima nastalim kroz procese umjetničkih istraživanja, javne rasprave, radionice i eksperimente.

Osim na hrvatskom, preuređene web stranice dostupne su i na engleskom jeziku.

Rad na digitalnoj nadogradnji web stranice realiziran je uz pomoć programa “Podrška za razvoj publike Zaklade Kultura nova”.

Osim na osvježenoj stranici, MONTAЖSTROJ možete pratiti i na našoj Facebook stranici, Twitter i Instagram profilu, audio platformi Soundcloud, te Vimeo i YouTube kanalu.

Arhiva

Novosti