MONTAЖ$TROJ i TELEVIZIJA STUDENT VAS POZIVAJU NA KONAČNI OBRAČUN GENERACIJE 55+ I 25-

Zajedničkom akcijom Televizija Student i MONTAЖ$TROJ suočit će generaciju 55+ sa studentima i otvoriti prostor za raspravu o međugeneracijskom jazu ili pak solidarnosti, o pitanju odgovornosti starije i mlađe generacije za društvo u kojem živimo, te o mogućnostima društvene promjene u društvu u kojem se "solidarnost" i "zajednica" ostvaruju tek u svojim natruhama, a spominju se samo kao demagoške floskule.

55+

Fakultet političkih znanosti u organizaciji Televizije Student u svojim će prostorijama 29. studenoga i 1. prosinca ugostiti protagoniste posljednjeg MONTAЖ$TROJ-evog projekta 55+. Mlada publika dobit će priliku generaciji 55+ reći sve što se nikada nisu usudili reći svojim roditeljima. Generacija 55+ kroz izvedbe jedinstvenog kulturnog događaja u Koncertnoj je dvorani Vatroslava Lisinskog javnosti predstavila najvažnije minute svoga života, ali se također suočila s desetljećima vlastite šutnje predstavljajući vlastito odrastanje, kao i odrastanje čitavoga društva.

Zajedničkom akcijom Televizija Student i MONTAЖ$TROJ suočit će generaciju 55+ s mladim studentima i otvoriti prostor za raspravu o međugeneracijskom jazu ili pak solidarnosti, o pitanju odgovornosti starije i mlađe generacije za društvo u kojem živimo, te o mogućnostima društvene promjene u društvu u kojem se “solidarnost” i “zajednica” ostvaruju tek u svojim natruhama, a spominju se samo kao demagoške floskule.

29. studenoga s početkom u 5 sati i 55 minuta poslijepodne u dvorani B Fakulteta političkih znanosti, generacija 55+ pred studentima će izvesti svoje političke govore kojima su u Lisinskom insinuirali Prvi opći sabor HDZ-a iz 1990. godine kako bi oni sami dobili glas za političkom govornicom. Cilj je akcije generaciju 55+ i mlade ljude dovesti u interakciju kako bi mladi reagirali i iznijeli svoje stavove o našem društvu te našoj zajedničkoj prošlosti i budućnosti.

1. prosinca na istom će mjestu, ali u 11 sati prije podne, protagonisti projekta 55+ iznijeti studentima i ostalim zainteresiranima priče koje predstavljaju najvažnije trenutke njihovog života pri čemu će se rasprava usmjeriti u smislu usporedbe odnosa političkog i osobnog i njihovih prožimanja, te prijenosa iskustva starijih na populaciju mladih.

Televizija Student i MONTAЖ$TROJ pozivaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu, kao i sve mlade osobe, da prisustvuju ovoj tribini te da joj doprinesu svojim razmišljanjima i iskustvima. Tribina „55 plus vs. 25 minus – Konačni obračun“ također će biti jedinstvena prilika za sve zainteresirane da iz prve ruke upoznaju projekt 55+ te postave svoja pitanja ili razmišljanja vezana uz njega, ali i prilika za one koji su propustili pogledati jedinstveni kulturni događaj 55+. Tribinu će moderirati Igor Mirković, glavni urednik programa Televizije Student i Borut Šeparović, voditelj Montažstroja te autor projekta 55+.

Arhiva

Novosti