PREMIJERA PREDSTAVE MONTAЖ$TROJA O KRLEŽI!

Ponosno predstavljamo projekt "Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo" autora i redatelja Zlatka Pakovića.

Umjetnički kolektiv Montažstroj predstavlja premijernu izvedbu predstave “Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo” autora i redatelja Zlatka Pakovića.

Premijerna izvedba održat će se 6. srpnja, a reprizna 7. srpnja 2018. godine, u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža s početkom u 21 sat. Predstava je nastala i bit će izvedena u okviru Festivala Miroslava Krleže i u koprodukciji Umjetničke organizacije Teatar poezije.

“Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo” je predstava inspirirana radikalno kritičkim duhom Miroslava Krleže. U ovoj predstavi govorit će se o zastavama kao takvima – bez metafore. Predstava postavlja pitanje – Što smo usprkos zastavama, što kada pokušamo živjeti svjetski i otvoreni duh koji nas spaja s drugim ljudima zasigurno više od ikoje zastave ili himne?

Predstavu izvode Vilim Matula u ulozi Miroslava Krleže, sopran Ana Jembrek u ulozi Bele Krleže, dramaturg na sceni Zlatko Paković i majstor svjetlosti Konrad Mulvaj.

Arhiva

Novosti