MONTAЖ$TROJ U RIJECI: DEBATA O POBAČAJU ZA SIROMAŠNU DJECU!

Multimedijalni događaj LJUBAV & EKONOMIJA gostuje u Rijeci.

Nakon premijerne izvedbe u Zagrebu, multimedijalni događaj LJUBAV & EKONOMIJA gostuje u Rijeci. Posjetite Art-kino 27. rujna 2017. godine s početkom u 20 sati, a osim kulturnog iskustva, vaš će dolazak imati i humanitarni učinak.

LJUBAV & EKONOMIJA je dio većeg Montažstrojevog projekta koji se bavi zaštitom reproduktivnih i radnih prava žena. Cilj je projekta ukazati na socio-ekonomsku uvjetovanost pobačaja u našem društvu, te upozoriti da će restrikcije prava na pobačaj najviše pogoditi socijalno ugrožene žene i obitelji u Hrvatskoj. LJUBAV & EKONOMIJA je dokumentarni performans, javna rasprava i humanitarna akcija.

Ususret novom zakonu o pobačaju koji će u Hrvatskoj biti donesen u sljedeće dvije godine, želimo postaviti pitanje: Možemo li u ovoj, naizgled polarizirajućoj, temi pronaći prostor dijaloga i međusobnog razumijevanja?

U raspravi će sudjelovati Lidija Matošević, docentica teologije i majka četvero djece, Dalida Rittossa, docentica na Pravnom fakultetu u Rijeci, a razgovor će moderirati Zoran Grozdanov, doktor filozofije i predsjednik udruge Centar za kulturu dijaloga, koji svojim djelovanjem doprinosi dijalogu sekularnog i religijskog. Publika je pozvana na aktivno sudjelovanje u raspravi.

Prihodi od ulaznica bit će uplaćeni za razvoj programa “Moje mjesto pod suncem” udruge Centar za kulturu dijaloga i udruge Šarolija. “Moje mjesto pod suncem” je program podrške socijalno ugroženoj djeci kako bi im se osiguralo poticajno okruženje za razvoj socijalizacije, vještina i znanja kroz besplatne aktivnosti kakve im njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti. Dolaskom na događaj LJUBAV & EKONOMIJA ćete, barem simbolično, doprinijeti sprečavanju socijalne isključenosti djece iz ugroženih obitelji.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti putem platforme Ulaznice.hr ili na blagajni Art-kina.

Arhiva

Novosti