MONTAŽSTROJEV “55+” NAJBOLJA PREDSTAVA 20. IZDANJA FESTIVALA EX PONTO

Publika 20. EX PONTA je od desetak predstavljenih kazališnih produkcija s potpisom renomiranih europskih redateljskih imena dodijelila najveću ocjenu predstavi 55+.

20. izdanje slovenskog Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti EX PONTO završilo je jučer, 8. rujna 2013. godine, izvedbom predstave 55+ u produkciji Montražstroja i u režiji Boruta Šeparovića. Dok se istovremeno odvijalo odmjeravanje košarkaških snaga hrvatske i slovenske reprezentacije na Eurobasketu, u Slovenskom mladinskom gledališču u Ljubljani bila je u tijeku jedina predstava iz Hrvatske iz ovogodišnje festivalske selekcije. Predstava 55+ u izvedbi 33 osobe starije od 55 godina nudi presjek najvažnijih, najsretnijih i najbolnijih minuta u životima ove često zanemarene generacije ali i preispitivanje potencijala njihova društvenog i političkog angažmana u godinama koje su im preostale. Priče “brutalno iskrenih” 33 protagonista koji su progovorili u svoje ime ali i u ime čitave generacije ljubljansku su publiku rasplakale i nasmijale što je ona nagradila ovacijama.

Publika 20. EX PONTA je od desetak predstavljenih kazališnih produkcija s potpisom renomiranih europskih redateljskih imena dodijelila najveću ocjenu predstavi 55+. Nakon premijernih izvedbi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te gostovanja u Puli i Rijeci prošle godine, ocjena publike na EX PONTU čitavoj ekipi Montažstrojeva projekta 55+ poticaj je za sljedeći veliki izazov – predstavljanje na 47. izdanju festivala Bitef u Beogradu koje će se odviti 26. rujna 2013. godine. Čitav projekt 55+ završit će se dokumentarnim filmom POTROŠENI koji se snimao za vrijeme rada s osobama starijima od 55 godina a trenutno se nalazi u fazi postprodukcije.

Arhiva

Novosti