POZIV NA EDUKATIVNO-IZVEDBENU RADIONICU “NEDOVRŠENI”

Ako vas zanimaju problemi zdravstvenog sustava, urbanizma i borbe za javna dobra, priključite se petodnevnoj radionici koja će se održati od 15. do 19. lipnja u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb). Aktivnim sudjelovanjem u radionici doprinijet ćete »autopsiji« propalog projekta nikada izgrađene Sveučilišne bolnice.

Montažstroj vas poziva na sudjelovanje u radionici u sklopu projekta »Nedovršeni«. Ako vas zanimaju problemi zdravstvenog sustava, urbanizma i borbe za javna dobra, priključite se petodnevnoj radionici koja će se održati od 15. do 19. lipnja u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb). Aktivnim sudjelovanjem u radionici doprinijet ćete »autopsiji« propalog projekta nikada izgrađene Sveučilišne bolnice.

Projekt »Nedovršeni« temelji se na jednogodišnjem multidisciplinarnom istraživanju slučaja nedovršenog kompleksa Kliničke bolnice Novi Zagreb poznatijeg kao – Sveučilišna bolnica. Osamdesetih je godina prošlog stoljeća bolnica zamišljena kao najveća i najnaprednija zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe. Umjesto da postane simbol napretka, ova bolnica je izgrađena do pola i prepuštena propadanju. Ova monumentalna ruina u projektu »Nedovršeni« postaje okidač za zagovor javnog i svima jednako dostupnog zdravstva kao temeljnog ljudskog prava za koje se moramo boriti zajednički.

Na edukativno-izvedbenoj radionici dobit ćete jedinstvenu priliku za uvid u višedimenzionalne metode obnove javnog znanja o projektu Sveučilišne bolnice. U drugom dijelu radionice ćete uz stručno umjetničko vodstvo pristupiti pokušaju rekonstrukcije projekta Sveučilišne bolnice kroz izvedbenu umjetnost. Posljednji dan radionice bit će rezerviran za posjet lokacije bolnice te za razgovore o problematici javnog zdravstva i načina njegove umjetničke i medijske reprezentacije.

Za sudjelovanje u ovoj petodnevnoj radionici nisu važne vaše godine, nije važno jeste li studenti ili istraživači, liječnici ili arhitekti, urbanisti ili umjetnici, zaposleni ili nezaposleni. Radionica je otvorena za sve koji prepoznaju važnost javnog zdravstvenog sustava kao i važnost borbe za njegovo očuvanje. Ako želite sudjelovati, prijavite se slanjem kontaktnih informacija, životopisa i fotografije na e-mail masa.zamljacanec@montazstroj.hr do 10. lipnja 2015. godine. Za dodatne informacije također se možete obratiti putem navedene e-mail adrese ili na telefonski broj 0998810101.

Arhiva

Novosti