DIGITALNO IZDANJE KOMPILACIJE “MLADEŽ BEZ BOGA – VOL. 1” JE VANI

Ovako svira Mladež bez boga! Kompilacija je besplatna.

Nakon uspješno održane tribine Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija 01. veljače, te premijere kazališne predstave Mladež bez boga 22. veljače na pozornici Zagrebačkog kazališta mladih, ponosni smo da je u digitalnom obliku objavljena i jedinstvena glazbena kompilacija Mladež bez Boga (PDV041) kao dio interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga.

Na materijalu se nalazi devet skladbi stilski vrlo različitih izvođača u rasponu od elektronike, post punka, eksperimentalnog rapa, alternativnog jazza, ambijentalnih i drone instrumentala.

MontažstrojZagrebačko kazalište mladihPDV i Ravno do dna su krajem prošle godine putem natječaja pozvali glazbene autore da naprave svoju autorsku skladbu naziva Mladež bez Boga i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

Podsjećamo kako je skladba mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “МладинабезБог“, itd.

Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-aRavno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedeća izvođačka imena, istaknuta abecednim redoslijedom: BigahyeFetaGloomie feat. DamXataHrvoje ŠtefanacIzet MedoševićMarinada & KozmodrumPlayground HustleSinkauzXtematic.

O izvođačima

Bigahye
Riječ je o eksperimentalnom projektu iz Skopja (Makedonija). Osnovali su ga Vasko KostovskiDamjan Gjorgijev i Hristijan Pop-Simonov. Svoj zvuk temelje na pripovjedačkim elementima, ekelktičan pristup uz kombinaciju različitih glazbenih (pod)žanrova kao što su prog rock, down-beat, psych, funk itd.

Feta
Komiško-splitski producent. Odrastao na funku, odavno je uključen u sve pore splitske plesne scene. U suradnji s DJ Lushijem vodi prvi splitski digitalni label Acilectro već više od cijelog desetljeća, a osim “u kući” glazbu izdaje i na trogirskom Family Grooves. Nekoć iznimno aktivan na radiju u promicanju elektronske scene, danas koncentriran isključivo na produkciju i reprodukciju elektronske glazbe.

Gloomie feat. DamXata 
Pod ovim alter ego djeluje instrumentalist, vokalist i producent nekolicine etabiliranih makedonskih bendova i izvođača. Trenutno je aktivan kao elektronski izvođač, producent i vlasnik studija (Knobs Keys ‘n Stuff). Damjan Kostovski a.k.a. DamXata je gitarist i bivši član makedonskog punk-rock benda Beda Xpress. Trenutno djeluje kao kazališni redatelj, te je trenutno njegova profesionalna glazbena karijera u stadiju mirovanja što ga ne spriječava da povremeno zasvira s prijateljima.

Hrvoje Štefanac
Od djetinjstva u glazbi uz producentski rad unatrag godinu dana pod pseudonimom Wake Forld kreira izričaj na tragu ‘slomljenih’ ritmova, industrial temelja uz naglasak na široku paletu raznih zvukova.

Iz@ Medošević (Izet Medošević)
Glazbenik, pjesnik i punk filozof iz Rijeke. Objavio dvije knjige poezije te izdao Album Granulo je sunce 2016.g. (Dallas Records). Od 2017. nastupe i snima sa ritam sekcijiom “Borgie”. Sljedeći album pod naslovom Opera u Sydneyu najavljen je tokom proljeća 2019.g.

NT Wave
U ovom pothvatu je pomiješao dvije pjesme Nasilju je kraj benda Marinada i Kozmodrumovu R. Daneel Olivaw. “Jedan dan sam počeo pjevušiti Nasilju je kraj, a svirao je Kozmodrum u pozadini. Nakon nekoliko mjeseci sve se pospojilo. Marinadu smatram novom religijom, a Kozmodrum apostolima. Stigao je poziv za kompilaciju “Mladež bez boga”” – pojasnio je NT Wave, jedini svjetski techno gitarist i producent ovog mashupa.

Playground Hustle
Duo iz Zagreba koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) i vokalistica/tekstopisac Marija Magdalena Slović (Megi) zajedno stvaraju glazbu koja bezobrazno flerta s eksperimentalom, ali ima svoje korijene u glazbi koja je na trenutke svakome bliska. Na sceni djeluju od 2016. godine.

Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz
Već dvadesetak godina djeluju na sjecištu glazbe/zvuka i izvedbenih umjetnosti te filma i na polju audiovizualnih performansa i improvizirane glazbe. S bendom East Rodeo objavili su tri albuma. Od 2010. vode međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe – Audioart u Puli. Dobitnici su Zlatne arene za glazbu 2017. i 2018. godine. Rade i žive u Zagrebu

Xtematic
Ovo je glavni projekt Marka Jovića koji je nastao početkom 2011. godine. Markovi radovi ne vežu se uz jednu specifičnu tematiku, on kroz zvuk (ali i ostale medije) pokušava prenijeti različita stanja svijesti i doživljaje. Svoje radove je objavio za različite izdavačke kuće, i muzičkim medijima kao što su CD-ovi, kazete, vinili, digitalna izdanja te floppy diskovi.

Arhiva

Novosti