IN MEMORIAM – MILJENKO BENGEZ

9. veljače 2021. napustio nas je Miljenko Bengez. Umjetnik s kojim smo prošli doslovno tisuće kilometra na zajedničkom putu kreacije nekih od naših najznačajnijih projekata u više od 30 godina djelovanja kolektiva.

Pamtimo ga kao jednog od najboljih oblikovatelja svjetla u Hrvatskoj te kao ključnog kreativnog suradnika MONTAЖ$TROJA na brojnim projektima. Među njima vidljivošću i mobilnošću ističu se SRCE MOJE KUCA ZA NJU (2010.), 55+ (2012.), MČŽPC (2014.) te A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? (2014.). Sve ove projekte Miljenko je osvijetlio i u njih unio svoj čudesan vedar duh.

Miljenko Bengez rođen je 1972. u Zagrebu gdje je završio osnovnu muzičku i srednju elektrotehničku školu. S kazališnim radom započeo je 1988. godine kao plesač plesnog ansamla GK Komedija, a 1993. započeo je s radom na rasvjeti u GK Komedija. Od 1995. godine radi u Teatru &TD kao majstor rasvjete. U svojoj radnoj biografiji ima više od osamdeset light design-a kazališnih predstava, dvanaest koncerata i oblikovanja svjetla za osamnaest likovnih izložbi.

Arhiva

Novosti