OTKRIJTE TAJNE NEDOVRŠENOG SPOMENIKA TRANZICIJE

Pozivamo vas na Obilazak Sveučilišne bolnice u Zagrebu s umjetničkim kolektivom Montažstroj.

Naziv Događanja: OBILAZAK

Organizator: Umjetnički kolektiv Montažstroj

Datum i Vrijeme: subota 18. / nedjelja 19. studenog 2023. | 10:45h

Lokacija: Sveučilišna Bolnica Zagreb, Jadranska avenija bb, Zagreb. Okupljanje kod baraka.

Opis Događanja:

“OBILAZAK” vodi posjetitelje na putovanje kroz vremenski okvir nedovršene bolnice, monumentalnog objekta koji se prostire na 222.000 kvadratnih metara. Pod stručnim vodstvom Boruta Šeparovića, posjetitelji doslovno gaze u “blato” složene povijesti nedovršenog zdanja, koje je neraskidivo povezano s razdobljem tranzicije. Ova tura nije samo šetnja kroz vremensku kapsulu, već i refleksija o tranziciji, promjenama i nedovršenim snovima. Ovo nikako nije običan obilazak; to je edukativno i emotivno iskustvo koje kombinira umjetnost, svjedočenja i arhivske materijale. Dok se kreću kroz ogromne prostore, posjetitelji susreću svjedoke prošlih vremena, od inženjera do građana koji su izdvajali za samodoprinos, učeći o izazovima gradnje, nerealiziranim vizijama i složenoj društvenoj dinamici tog vremena. Završetak obilaska na krovu bolnice pruža spektakularan pogled na Zagreb, potičući refleksiju o prošlim vizijama i budućim mogućnostima ovog impresivnog objekta.

Prijave su moguće pojedinačno s punim imenom i prezimenom do 16. studenog u 23:59h. Molimo vas da odaberete datum (18. ili 19. studeni 2023.) i prijavite se najkasnije do tog roka. Za prijavu koristite e-mail: obilazak@montazstroj.hr.

Za ulazak u objekt potrebna je potpisana izjava o odgovornosti. Svaki sudionik će na početku ture potpisati izjavu o ulasku na vlastitu odgovornost. Molimo vas da prijavom dostavite puno ime i prezime te adresu za pripremu izjave.

Broj sudionika je ograničen na 25 osoba po izvedbi. Popis se zatvara čim se popune sva mjesta. Preporučujemo brzu prijavu. U slučaju prekoračenja broja prijava, stvorit ćemo listu čekanja. Ako neko od prijavljenih otkaže, kontaktirat ćemo osobe s liste čekanja po redoslijedu prijave.

Molimo vas da se obučete toplo i udobno, s obzirom na mogućnost hladnih i kišovitih uvjeta. Preporučujemo čvrste, vodootporne cipele. Događanje će se održati i u slučaju kiše, pa ponesite kišobrane ili kabanice po potrebi. Također, preporučujemo nošenje bočice vode i mobilnog telefona s funkcijom osvjetljavanja ili baterijske lampe.

Tijekom obilaska, važno je pratiti upute vodiča i ne odvajati se od grupe zbog sigurnosti u nedovršenom građevinskom objektu.

Tijekom događanja, svim sudionicima ćemo ponuditi “gablec”. Kako bismo osigurali da svatko uživa u obroku prilagođenom svojim prehrambenim potrebama, molimo vas da u prijavi navedete sve specifične prehrambene preferencije, bilo da ste vegetarijanci, vegani, imate određene alergije ili slijedite posebne dijetalne režime. 

Naš pristup je PWYW (Plati koliko želiš). Nakon obilaska, možete donirati iznos koji smatrate prikladnim za iskustvo koje ste doživjeli.

Kontakt Informacije: obilazak@montazstroj.hr za dodatna pitanja ili upite.

Arhiva

Novosti