“POTROŠENI” NA 16. MEDITERAN FILM FESTIVALU

Bosansko-hercegovačka premijera filma POTROŠENI krajem kolovoza na 16. Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu.

MONTAЖ$TROJ-ev filmski prvijenac POTROŠENI svoju je premijeru imao u veljači 2014. godine na desetom izdanju ZagrebDox-a, a do sad je osvojio dvije nagrade za najbolji dokumentarni film. Bosansko-hercegovačku premijeru POTROŠENI će doživjeti krajem kolovoza na 16. Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu.

Film prati protagoniste od javnog poziva osobama starijima od 55 godina preko audicije do stvaranja kazališne predstave i dokumentarnog filma. Pred njih je postavljen izazov da u onoliko sekundi koliko imaju godina ispričaju najvažniju minutu u svome životu. Oni su brutalno iskreno progovorili o životu i smrti, sreći i boli i svemu ostalom što život čini životom. Dokumentarni film zabilježio je proces u kojem su protagonisti postali i više od slučajno okupljenih pojedinaca – kao kolektiv suočili su se s desetljećima vlastite šutnje i preuzeli odgovornost za svijet kojeg mladima predaju u ruševinama.

Mediteran Film Festival je i najstariji festival dokumentarnog filma u regiji, a na ovogodišnji poziv za prijave pristigli su filmovi iz 22 mediteranske zemlje. U natjecateljskom programu ovogodišnjeg 16. Mediteran Film Festivala bit će prikazano sveukupno 17 dokumentarnih filmova, a POTROŠENE možete pogledati u 28. kolovoza u 23 sata.

Arhiva

Novosti