PREMIJERA PREDSTAVE “A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?”

Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja zaključujemo premijernim izvedbama predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?

PREDSTAVA A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?

Umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ već četvrt stoljeća upire prstom u goruće probleme naše zajedničke svakodnevnice. Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja zaključujemo premijernim izvedbama predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?

Predstava A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album “Paket aranžman” i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća. To je predstava o montiranoj video snimci predstave MČŽPC (akronim) – zabranjene zbog kršenja autorskih prava.

Praizvedbom ove predstave na ovogodišnjem Beogradskom internacionalnom teatarskom festivalu gdje je osvojila prvu Specijalnu nagradu festivalskog žirija festivala i ispraćena je ovacijama publike.

Svečana premijera predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? održat će se 15. siječnja a reprize slijede 16. i 17. siječnja 2015. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Arhiva

Novosti