KASNE RADOVI NA PROJEKTU “RADNIČKA CESTA”

Zbog velikog broja odgoda i kašnjenja uslijed posljedica potresa i epidemiološke situacije, te izmjene početnog koncepta, a na kraju i formata izvedbe, očekuje se da će rad na projektu biti završen do proljeća 2021. godine.

MONTAЖ$TROJ je započeo s radom na novom kazališnom projektu “RADNIČKA CESTA”, po motivima crno-humorne drame “Gagarinov put” škotskog autora Gregoryja Burkea. Radnja “RADNIČKE CESTE” odvija se u Hrvatskoj, danas, u vrijeme koronakrize, u skladištu tvorničkog pogona koji je smješten na zagrebačkoj Radničkoj cesti (nekoć simbolu industrijske periferije, a danas poslovnom i financijskom središtu Zagreba) i uspostavlja tmurni post-ideološki pogled na suvremeni svijet, nihilističko uvjerenje da čak ni u doba krize politička promjena više nije moguća.

“RADNIČKA CESTA” bavi se prekarnim radom, nesigurnošću, otuđenošću i neizbježnim ciklusima kriza koje post-kapitalizam, a posebno pandemija koronavirusa donosi u živote radnika kao i problematizacijom otpora te lijevog nasilja u svijetu u kojem je ljevica preokupirana identitetskim pitanjima i vrijednostima (temama koje radnici doživljavaju elitističkima i stranima) te teškoćama međuklasne komunikacije i jasnog definiranja područja borbe. 

Projekt je prvotno bio zamišljen kao scensko djelo, no zbog otežanih i neizvjesnih uvjeta rada, kao i nemogućnosti izvedbe pred publikom, projekt smo odlučili realizirati snimanjem četverodijelne online mini-serije. Unatoč naporima da se kroz jesen 2020. završi snimanje mini-serije, zbog složenosti trenutne epidemiološke situacije rad na projektu je otežan i usporen. Očekuje se da će rad na projektu biti završen do proljeća 2021. godine.

Arhiva

Novosti