EUROBODY

Viseća košarkaška ploča. Goli muškarci zakucavaju loptu kroz obruč. Igraju košarku jedan na jedan. Vješaju se o koš. Naskaču i ruše jedan drugog. Sudaraju se prsima. Zaborave na košarkašku loptu. Mlate se. Udarci koje daju i primaju su stvarni.

EUROBODY je nastao tijekom svjetske turneje projekta EVERYBODY GOES TO DISCO FROM MOSCOW TO SAN FRANCISCO. To je treća, sintetička i konačna verzija projekta EVERYBODY GOES TO DISCO FROM MOSCOW TO SAN FRANCISCO stvorena na zasadama ranijih verzija. Tijekom mnogobrojnih izvedbi odnos izvođača prema materijalu se promijenio, što je u konačnici rezultiralo drugačijim izvedbenim konceptom. Troje izvođača istražuju odnos naspram vlastitih izvedbi u prošlosti otvarajući prostor za uviđanje promjena. Izvedba se i nadalje sastoji od visokorizičnog pokreta, erotske igre i nasilja. Predstava je premijerno izvedena u Atlanti tijekom turneje u SAD. EUROBODY je ujedno bio i posljednji umjetnički rad koji je nastao kao derivacija ili varijacija projekta EVERYBODY GOES TO DISCO FROM MOSCOW TO SAN FRANCISCO.

Izvedbeni podaci

Režija i koreografija: Borut Šeparović / U suradnji sa: Tamara Huilmand / Dramaturgija: Goran Sergej Pristaš / Izvođači: Srećko Borse, Damir Klemenić, Bernarda Peša / Glazba: Hrvoje Crnić Boxer / Projekt financiralo: Ministarstvo kulture RH / Produkcija: MONTAЖ$TROJ, St. Zuil Van Volta (Breda, NL)