EVERYBODY GOES TO DISCO FROM MOSCOW TO SAN FRANCISCO – REMIX

Muškarac i žena pljuju jedno po drugom. Prvo kao da se ljute. Napeto. Onda se igraju. Uživaju. Sretni. Ližu pljuvačku na drugom tijelu.

Žestoka visokorizična izvedba poigravala se trivijalnostima tranzicijske mitologije u drugoj verziji projekta EVERYBODY GOES TO DISCO FROM MOSCOW TO SAN FRANCISCO. REMIX zadržao je elemente visokorizičnog plesa, izravnog kontakta, te igre sa stvarnim u odnosu na izvođačevo tijelo. Broj izvođača smanjio se na 3 (dva muškarca i žena) usredotočujući se na intimnost odnosa, te izostavljajući grupne plesne sekvence iz ranijih verzija predstave. Osobnost izvođača dolazi do većeg izražaja. Erotske igre u scenskim akcijama bile su izraz očajničke želje za bliskošću s drugom osobom suprotstavljene nasilnom, sportskom nadmetanju.

EG2DFM2SF – REMIX je premijerno izveden na festivalu Prizma 2 u Oldenburgu, te na Bagnelot Presentation Winners u Frankfurtu.

Izvedbeni podaci

Režija i koreografija: Borut Šeparović / Dramaturgija: Goran Sergej Pristaš / Izvođači: Srećko Borse, Damir Klemenić, Petra Senjanović / Glazba: Hrvoje Crnić Boxer / Oblikovanje svjetla i scene: Slaven Dellale / Fotografija: Fulvio Rubesa / Izvršni producent: Maja Jurić / Produkcija: MONTAЖ$TROJ