EXERCISES

Naša tjelesnost je naše iskustvo. Naš teatar je naš fronta. Naša umjetnost je naše pomirenje. Naše je tijelo impresionirano vlastitom krhkošću.

Od 1997. MONTAЖ$TROJ svoje djelovanje seli u Zapadnu Europu, gradeći međunarodnu skupinu snažnog umjetničkog identiteta koja nije vezana za određenu kulturu. Djelujući nomadski, no pretežno u Nizozemskoj (pod imenom Performingunit), MONTAЖ$TROJ se usredotočuje na tzv. “stanje ljudskog”, odnosno položaj pojedinca i probleme identiteta.

Projekt EXERCISES bila je dvotjedna MONTAЖ$TROJEVA radionica koja je kroz razne improvizacijske tehnike tematizirala pitanje identiteta u različitim geografskim, društvenim i političkim kontekstima. Projekt je izveden na festivalu Eurokaz u Zagrebu, festivalu OktoberDans u Bergenu te u Nestheaters u Amsterdamu. Radionice su završavale javnom prezentacijom ostvarenog rada, a ujedno su poslužile i kao konceptualna razrada te platforma za i odabir umjetnika koji će surađivati na višegodišnjem projektu FRAGILE.

Izvedbeni podaci

Režija: Borut Šeparović i Tamara Huilmand / Dramaturgija i teorijska podrška: Goran Sergej Pristaš / Asistent: Damir Klemenić / Izvođači: Damir Klemenić i sudionici / Produkcija: MONTAЖ$TROJ